KOMOP-coach

Pesten komt veel voor. Eigenlijk heeft elk kind er in meer of mindere mate wel eens mee te maken, al is het alleen al als toeschouwer.

Pesten is een moeilijk onderwerp. Er lijkt nog een  taboe rondom pesten te hangen. Scholen vinden het niet prettig voor hun reputatie, ouders raken geĆ«motioneerd en kinderen verzwijgen het soms als ze gepest worden.Logo Pesten buiten westen
Hierdoor blijft er iets vaags hangen rondom pesten. Het wordt vaak gezien als een probleem dat opgelost moet en zal worden. Maar zolang er naar een kant en klaar antwoord wordt gezocht, zal het vaag blijven.

Hoe kan een KOMOP-coach helpen?

Een KOMOP-coach ziet geen dader of slachtoffer van pesten, maar gewoon een kind. Een kind dat met het onderwerp ‘pesten’ te maken heeft.
Dat geeft een neutrale energie, waarin het kind gezien wordt zoals het is. Een KOMOP-coach gaat op zoek naar het krachtige en creatieve deel in het kind en doet daar een beroep op. Want daar liggen de mogelijkheden van waaruit gewerkt kan worden aan de hulpvraag. De vraag van het kind is leidend, maar de coach houdt wel het grote geheel in het oog.

Kinderen die gepest worden en die hierdoor beschadigd zijn hebben vrijwel altijd een negatief zelfbeeld. Ze missen een groot stuk zelfvertrouwen. Hun grenzen zijn op zo’n manier overschreden dat ze die grenzen zelf niet meer kunnen aangeven.

Een traject bij de KOMOP-coach helpt kinderen de eerste stappen te zetten om dit zelfbeeld weer naar een realistisch niveau terug te brengen. Om hun zelfvertrouwen weer terug te vinden. En om duidelijkheid te krijgen in hun grenzen zodat ze deze kunnen beschermen.

Ook kinderen die anderen pesten, ondervinden daarvan vaak grote gevolgen. Het kost hen veel energie dit kunstmatige leiderschap vol te houden. Echte vrienden hebben zij meestal niet. Het kind dat pest, lijkt van binnen vaak meer op het kind dat gepest wordt dan je zou denken.